– Pirat-XP virker fint

Windows XP eske

Windows XP eske – Vi må være veldig klare her: Microsoft har ingen planer om å stenge brukerne ute fra deres PC-er. Vi har heller ingen tekniske muligheter til å gjøre det, sier direktør David Lazar i Microsofts Genuine Windows-program til Betanews.com.

– Gjør livet surt

I følge flere rapporter både fra brukere og seriøse nyhetskilder har livet for piratbrukerne av Windows XP blitt stadig vanskeligere etter installasjonen av sikkerhetspakken Service Pack 2 (SP2).

Blant annet skal den nye medieavspilleren Media Player 10 virke dårligere med piratversjoner enn med offisielle versjoner. Og sikkerhetsoppdateringene for piratversjoner skulle være begrenset til bare å gjelde hull som kan skade andre brukere på nettet.

Annonse

Dette og andre ulemper skal i følge ryktene være et ledd i Microsofts langsiktige strategi for å luke piratbrukerne ut.

– Bare opplysning

Men dette benekter altså Microsoft nå på det sterkeste.

– Microsoft hindrer innen oppgraderinger. Vi opplyser bare brukerne av vårt Download-senter om de har ekte Windows-versjon eller ikke, sier Lazar.

Blir ikke trodd

Det er likevel ikke alle som tror på Microsofts forsikringer om at de fortsatt er hyggelige mot sine gratispassasjerer. En av de som kommenterer artikkelen på Betanews.com hevder han har opplevd å bli stengt ute fra Windows – på tross av at han ikke er en pirat.

Dette skjedde da han byttet ut et hovedkort for en venn. Windows måtte reaktiveres, men dette var ikke mulig siden OEM-versjonen det var snakk om ikke ble anerkjent som gyldig av Microsoft.

Innsenderen mener at dette i beste fall tyder på at Microsoft lyver når de sier de ikke har tekniske muligheter til å stenge ute piratbrukerne.

Annonse
Annonse