tyv

Annonse


Tatt for å selge MS-kode

tyvWilliam O. Genovese (27) fra delstaten Connecticut ble tatt da en FBI-agent kjøpte koden. Nettstedet var utstyrt med betalingssystemet PayPal, og det var dermed enkelt for politiet å spore opp Genovese.

– Som Cola-oppskriften

Microsoft er svært glad for at mannen er tatt. De sammenligner kildekoden sin med Coca Cola-konsernets godt bevoktede oppskrift på leskedrikken sin.

– Dette er en person som stjal og forsøkte å selge en av Microsofts mest verdifulle eiendeler for profitt. Det er vår hemmelige oppskrift, vår hemmelige formel på lik linje med Coca Cola-oppskriften, sier Microsofts juridiske rådgiver Tom Rubin til New York Times .

På aveie siden mars

Arrestasjonen er en del av en større aksjon for å avdekke hva som skjedde da deler av Microsofts Windows-kildekode kom på avveie i februar i år.

Annonse


En 203 megabyte stor fil med ufullstendig Windows-kildekode har sirkulert på nettet. Denne koden kunne gir datakyndige innsikt og mulighet til å finne svakhetene i de indre mekanismene bak operativsystemet.

Kan ramme XP

Mye av kildekoden til Windows 2000 brukes også i Windows XP og Windows Server 2003.

Dermed kan man tenke seg at utenforstående kunne lage et operativsystem som er så likt Windows at det fungerer på nesten samme måte.

En nordmann bosatt i Bergen kom også i Microsofts søkelys etter å ha lastet ned koden og lagt deler av den ut på nettstedet sitt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse