Sony Ericsson K500i

Annonse


TEST: Sony Ericsson K500i

Da ITavisen.no testet Sony Ericsson K700i i slutten av juni kunne vi endelig dra frem terningkast seks. Nå har Sony Ericsson kommet med K500i, en billigere versjon av denne mobiltelefonen, men like høyt opp på skalaen kommer ikke denne.

Sprek telefon

Designet på mobilen er ganske likt det som er på storebror K700i. Selve tastaturet er litt tynnere, noe som passer godt. De lyser godt opp i mørket og er samtidig meget behagelige å trykke på. I det hele er telefonen veldig sprek.

K500i er også utstyrt med MP3-lyd, men det fungerer i praksis bare med ringetoner, siden telefonen har et beskjedent minne (12 MB ledig) og mangler mulighet for minnekort. Baksiden på telefonen minner litt om et digitalkamera, selv om det ikke er like markant som på toppmobilen S700i.

Beskytter kamera

For K500i har selvsagt både kamera og video. Det er imidlertid ingen megapiksel på denne mobilen, noe som heller ikke var ventet med tanke på prissegmentet den ligger i. Her er det et VGA-kamera, som allikevel ikke står tilbake for noen mobilkameraer av samme type.

Annonse


Heldigvis har Sony Ericsson begynt med linsedeksel for å beskytte kameraet på de siste modellene sine, så også på K500i. Nesten overraskende at ikke flere har begynt med dette tidligere, siden de fleste linsene blir både skrapet opp og skitnet til i løpet av null komma niks.

Sony Ericsson K500i

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

På tide med noe nytt

Selv om menysystemet til K500i, som er til forveksling likt det som er på K700i og S700i, er meget bra er det nå på tide at Sony Ericsson legger til noe nytt. For nå har de i nærmere et halvt år hatt det samme systemet og de samme programmene og spillene. Bare fordi programmene fungerer godt er det ingen grunn til å hvile på laurbærene.

Siemens har i det siste vært veldig flinke til å legge til nye programmer og spill i sine mobiler, og det er ingen grunn til at Sony Ericsson skal være noe dårligere. Spillene dart, tennis og fighters blir kjedelig i lengden og det kunne vært nyttig med noe nytt. Selvsagt er det mulig å laste ned nye javaspill til denne mobiltelefonen, men det koster jo ekstra.

Godt batteri

Sony Ericsson har oppgitt at batterilevetiden på denne mobilen skal være på syv timer tale og 300 timer standby. Vi har testet det og må si at selv om telefonen vi hadde i handen ikke nådde helt opp til dette så lå det imponerende nærme.

At resultatene er såpass bra er ganske overraskende med tanke på hvordan nyere telefoner har begynt å få dårligere og dårligere batterilevetid. Det kan virke som om Sony Ericsson har oppgradert programvare til å bruke mindre strøm, noe som tyder på at de har lært av feilene med K700i.

Ikke helt til topps

Telefonen er meget bra, men klatrer ikke helt til topp på grunn av et par småting. Prisen på telefonen er forholdsvis dyr til å være en del av billigsegmentet. Vi har sjekket litt rundt på nettet og den billigste vi fant uten abonnement er på 1 990 kroner, som er i stiveste laget.

Hadde det vært litt mer minne eller mulighet for minnekort ville den imidlertid ha tatt enda et steg oppover, for slik den er nå er i praksis MP3-mulighetene minimale. Det kan derfor være bedre å legge til en drøy tusenlapp for å få råd til storebroren i stedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse