Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Googles nettleser sjanseløs

Bill Gates tror ikke noen vil klare å vippe Microsoft av nettleser-tronen. Og bruker du bare Microsoft-vare, finnes det ingen sikkerhetshull, mener han.

MS billgates windows
I et intervju med USA Today avfeier Bill Gates spørsmål om sikkerhetshull i nettleseren Internet Explorer med at disse oppstår når man benytter seg av tredjeparts programvare – altså programvare som ikke stammer fra Microsoft.

I neste åndedrag sier Microsoft-gründeren at selskapet ikke har noen konkrete planer om å lansere verken antivirus- eller anti-spionpogramvare med det første, og at det er gode tjenester tilgjengelig fra tredjepartsleverandører.

– Folk vil alltid velge IE

Vil Internet Explorer ha problemer med å holde på brukerne, i lys av sikkerhetsproblemer og mulige kommende nettleser-konkurrenter som Google, spør USA Today.

– Det har blitt investert mer i å gjøre Internet Explorer sikker enn noen annen nettleser på planeten, med stor margin. Ikke noe vil forandre seg. IE er den nettleseren som over 90 prosent av folk vil fortsette å bruke, forsikrer Gates.

Stikkord: internett, programvare