Annonse


TEST: Donkey Konga

Ingen skal beskylde Nintendo for å være å ikke tørre satse på nye idéer, i hvert fall.

Donkey Konga er noe så spesielt som et trommespill der hovedoppgaven din er å hjelpe en velkjent gorilla å holde takten. Med i pakken følger to sammenspleisede bongo-trommer, som er den eneste kontrolleren du trenger for å spille.

Prinsippet er enkelt. Du har til enhver tid bare fire forskjellige måter å følge rytmen på: du kan tamme på venstre tromme, på høyre, på begge to samtidig, eller du kan klappe i hendene – en liten mikrofon plukker nemlig opp lyden fra klappingen.

Dermed er alt duket for timesvis med tromming. Musikkutvalget er variert, og består av alt fra klassiske melodier fra Nintendo-spill og J. Brahms til cheesy cover-versjoner av alt fra Jackson 5, Jimi Henrix, Jamiroquai og The Crystal Method.

Annonse


Trom i kor

Funker det? Absolutt. Er det gøy? Jepp. I hvertfall en liten stund.

Symboler med instrukser om nøyaktig når og på hvilken måte du skal tromme ruller over skjermen mens musikken går, og intensiteten varierer med vanskelighetsgraden du har valgt.

Ekstra moro blir det hvis du klarer å få noen venner med på galskapen, siden Donkey Konga har støtte for opptil fire trommer samtidig. En frittstående tromme koster 499,-, bare en hundrelapp mindre en pakken som inneholder både spill og trommesett.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Conga på hjernen

Det er heldigvis en god del insentiver for å spille videre, som muligheten til å få tilgang til stadig mer utfordrende låter, småfestlige ekstraspill, og nye trommelyder. Men likevel er det ikke til å stikke under en stol at det er fort gjort å spille seg lei Donkey Konga, etter at den opprinnelige fascinasjonen over congo-trommeeffekten har avtatt.

Donkey Konga er et morsomt lite festspill, men jeg mistenker at det nok bare er de aller minste som vil føle trangen til å vende tilbake til det kveld etter kveld.

Naboene dine vil i hvert fall aldri tilgi deg hvis du kjøper dette spillet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse