Annonse


TEST: Kodak EasyShare DX7440

Ved første øyekast ser dette ut som et temmelig ordinært kamera. Ikke oppsiktsvekkende på noen måte, verken i postiv eller negativ retning. Utseendemessig har kamerakroppen fått en mørk sølvfarge, og et sort gummihåndtak for å sikre et godt grep. Ikke et spesielt sexy kamera, men heller ikke stygt.

Stor LCD

På kameraets bakside er det plassert en 2,2 tommer stor LCD-skjerm. Her er det plass til mye informasjon, hvilket blant annet bidrar til å øke brukervennligheten. I godt lys fungerer skjermen imidlertid for dårlig, og burde utvilsomt vært utrustet med et anti-refleks belegg.

Kameraet får godkjent på oppstartstid, og det er også liten utløserforsinkelse. Stort sett er vi fornøyd med brukervennligheten og knappefunksjonene på dette apparatet, men lar oss imidlertid distrahere av navigeringsknappen som er designet som en liten joystick. Denne blir rett og slett for knotete i bruk.

Grei optikk

Apparatet er greit spesifisert med sine 4 megapiksler, og en 4x optisk zoom. I tillegg har kameraet 16 forhåndsdefinerte scenevalg som fungerer meget bra, og som vi anbefaler sterkt å ta i bruk. Dine beste bilder kan du også legge i en egen mappe på selve kameraet. Her finnes også en rekke manuelle innstillingsmuligheter som for eksempel justering av lukkertid og ISO- verdier.

Annonse


Kodak EasyShare DX7440

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Kodak har fått optikken levert av Schneider- Kreuznach. Den fungerer helt ok. Lysstyrken er godkjent, og gir bilder med god kontrast og lite støy. Vi er imidlertid kritiske til at samtlige av bildene fikk et tydelig magentastikk. Bildene har også en tendens til å flyte ut i kantene. Forøvrig er fargegjengivelsen god.

Dette er et kamera som på flere områder yter bra, men som også dessverre svikter på andre felt. Prisen er imidlertid ok, sett i forhold for hva man får igjen. Er du ikke frenetisk opptatt av lekkert design, kan Kodak EasyShare DX7440 gi deg mye moro for pengene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse