Annonse


OsloLan utfordrer The Gathering

Fra torsdag til søndag gikk OsloLan av stabelen. To tusen ivrige deltakere samlet seg i Valhall for å spille, surfe og nettverke på det som arrangørene beskriver som en gedigen suksess – til tross for nettverkstrøbbel den første dagen, og kluss med brannvesenet i forbindelse med sikringsreglementet.

– Vi er litt flaue for at det ble rot med lokalnettet på torsdag, men ellers hadde vi bunnsolide linjer ut på nettet og stor oppslutningen rundt konkurransene våre, sier Bent Lundbye, daglig leder for de ca. 60 ildsjelene som holder hjulene i gang på OsloLan.

Den store vinneren, Counter-Strike-klanen Spixel, stakk av med hovedpremien; 1 kilo gull, som tilsvarer omtrent 100 000,- kroner (flere konkurransevinnere HER).

Flere PåskeLan å velge mellom

Neste år lover OsloLan å komme enda sterkere tilbake. Foruten høstferie-arrangement, vil Valhall også være åpent for tusenvis av datafrelst i påskeferien – samtidig som det store dataarrangementet The Gathering avholdes i Vikingskipet på Hamar.

Annonse


– Vi kommer til å arrangere OsloLan i Valhall i påskeuken, så kan alle som har ferie finne ut hvor de vil gå. Det er så mye trykk fra ungdomme som vil komme hit fra utlandet, og siden alle har fri samtidig tror vi ikke det blir det minste problem å fylle opp Valhall, sier Lundbye til ITavisen.

Nøyaktig hvor mange det blir plass til er usikkert, men det anslås at taket settes på omtrent tre tusen. Det vil i såfall bli noe under The Gathering, som årlig trekker til seg omtrent 4 500 deltakere fra hele verden.

– Vi satser på kvalitet over kvantitet, sier Lundby, og frister samtidig med at OsloLan neste år vil stille med 2-gigabits nettoppkobling.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse