Annonse


XBOX-TEST: Tiger Woods 2005

Golf har nesten blitt den nye folkesporten her til lands. Utallige nye spillere tar opp golfklubbene hvert eneste år og det popper opp nye golfbaner på annethvert jorde bortover. Derfor skulle det bare mangle at det finnes gode golfalternativer hjemme i stua også.

Imponerende

Hvem bedre til å lage stuealternativet enn Electronic Arts. Dette har de da også gjort de siste fire årene. Spillet har blitt bedre og bedre for hvert eneste år og 2005-utgaven er ikke overraskende den mest imponerende noensinne.

Med nye proffer fra PGA-touren, gode treningsmuligheter og en mulighet til å spille på en egen tour med alle legendene fra golfhistorien er dette spillet stort sett en morsom opplevelse fra begynnelse til slutt.

Merkelig lite Tiger

Electronic Arts introduserte i fjor sin nye teknologi for å lage sitt eget utseende på den karakteren man spiller med. Teknologien har blitt kraftig forbedret i årets utgave av Tiger Woods PGA Tour. Det er så mange variabler at man blir en smule overveldet. Her kan man nemlig endre alt.

Annonse


Vil du lage en versjon av deg selv kan du «enkelt» gjøre det. Hakepartier kan bli bredere, øyne kan bli blåere og rynkene kan bli større. Faktisk er det såpass mange muligheter for å lage sin egen person at det er merkelig at Tiger Woods ikke ligner mer på seg selv i dette spillet.

Happy Gilmore eller John Daly

Man kan også lage sin egen golfsving i dette spillet. Knebøy, håndleddposisjon og grep kan endres totalt gjennom alle fasene i svingen, slik at man utrolig nok kan ende opp med en golfsving som er merkeligere enn den John Daly sliter med til daglig.

Har man lyst på en Happy Gilmore-lignende er det mulig å kjøpe seg til denne «kunnskapen» ved å bruke de pengene man tjener ved å løse spesielle oppgaver i spillet.

Nye baner

Litt av sjarmen ved å spille golf er naturopplevelsen. Nå er dette kanskje litt vanskelig å overføre til konsollene, men den flotte gjengivelsen av naturen her gir spillet en ekstra dimensjon. Derfor hjelper det også godt på totalopplevelsen at spillet har fått åtte nye baner.

Blant annet har man nye vinnere som Sherwood Country Club og Fancourt Golf Club Estate, samt et par kule fantasibaner. Spillet har jo også klassikere som Pebble Beach, St. Andrews og TPC at Sawgrass fremdeles.

Her ser du skjermbilder av Tiger Woods PGA Tour 2005 på Xbox

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Hvor er LIVE?

Av en eller annen usannsynlig merkelig grunn har Electronic Arts bestemt seg for at det kun er brukerne i USA som skal kunne spille mot hverandre over nettet. Xbox LIVE er støttet der borte, men ikke her til lands.

Nå er det morsomt å spille single player-versjonen av Tiger Woods PGA Tour 2005, med de nye mulighetene det gir. Allikevel er det unektelig konkurranseinstinktet som gjør sportsspill ekstra morsomme. Dette blir selvsagt forsterket av å spille mot noen andre, og vi vil karakterisere det som hårreisende at de har kuttet ut denne funksjonaliteten i Europa.

Ingen alternativer

Spillet er ustyrtelig morsomt, med god grafikk og lyd. Spesielt er det morsomt å spille mot kameratene sine. Derfor taper spillet utvilsomt på at det ikke støtter Xbox LIVE-spilling. Det er ikke så mye nytt i denne versjonen at det lønner seg å kjøpe den dersom du har fjorårets versjon.

Har du imidlertid ikke spillet fra før og du er golfinteressert er det lite å vente på. Det finnes ingen gode alternativer til dette golfspillet. EA Sports er fremdeles suverene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse