Annonse


TEST: Nokia 6260

Finske Nokia har innrømmet at de bommet totalt på det populære clamshell-markedet. De trodde aldri at det skulle bli noen suksess. Men etter å ha sett hvordan de asiatiske merkene som Samsung og LG hadde suksess med slike telefoner endret finnene raskt strategi.

I løpet av kort tid presenterte Nokia en håndfull forskjellige clamshell-telefoner og nå har den andre allerede kommet ut i butikkene her i Norge. Vi har testet profftelefonen Nokia 6260.

Skuffende førsteinntrykk

Telefonen viste seg overraskende nok å by på et forholdsvis dårlig førsteinntrykk. Da den ble vist frem i redaksjonen på ITavisen.no var faktisk en av kommentarene: Er dette den nye telefonen fra MagCom?

Norske MagCom lanserte i midten av 2001 sin første mobiltelefon, en stor clamshell-mobil. Det er selvsagt størrelsen som gjør at man kan trekke en likhet mellom disse to telefonene. For Nokia 6260 er også ganske diger. Sammenslått er den ikke så ille, men utslått tar den opp mye plass.

Annonse


SIM-kortet var ingen smal sak å plassere. Vi brukte en stund på å skjønne hvordan dette skulle plasseres (selvsagt kunne vi brukt instruksjonsboken, men det hadde vært for enkelt). Når man imidlertid har skjønt det er konseptet genialt.

Nå skal det sies at etter at førsteinntrykket hadde gitt seg, stiger telefonen raskt i verdi. For designet på Nokia 6260 er faktisk veldig sprekt. Designet er meget rent og moderne, og mye mer minimalistisk enn den første clamshell-telefonen fra Nokia, motemodellen 7200.

Sprek allikevel

Problemet er at Nokia har valgt å legge nummertastene på den ene delen av telefonen, mens navigasjonen ligger under skjermen på den andre delen. Dette gjør at det til tider er kjipt å navigere, og man må bytte grep på telefonen til stadighet, ut fra hvilket behov man har.

Dette knappeoppsettet er selvsagt en fordel når man vrir skjermen (kan vris 270 grader) og benytter telefonen som et kamera, men når man benytter det som en vanlig telefon er det en kinkig måte å bevege fingre og hender på.

Som vanlig rir jeg min kjepphest mot det enormt kjedelige operativsystemet som Nokia bruker på sine avanserte telefoner. Det er utvilsomt det mest brukervennlige systemet, men det går an å få begge deler. Nå er det på tide å oppdatere Symbian Series 60 med litt mer spenstige menyer.

Nokia 6260

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mye funksjonalitet

Nokia 6260 er en telefon som er fullstappet med teknologi. Den har radio og mp3, en vanlig HMTL-leser, samt push-to-talk og presence. Den er også utstyrt med Bluetooth, tre GSM-bånd og et minnekort (32 MB MMC). Det er også lagt ved noen meget nyttige kontorapplikasjoner (Quickpoint og Quickword).

Allikevel har Nokia bare utstyrt denne med et VGA-kamera. Kvaliteten er ganske bra, men det hjelper ikke når det burde vært et megapikselkamera. Hadde den hatt det ville den vært helt suveren, men det virker som om mobilprodusentene har bestemt seg for at de ikke vil kombinere gode kameraer med mye annen teknologi.

I tillegg mangler telefonen en skjerm på utsiden slik at man kan se hvor mye klokken er, hvem som ringer eller annen viktig informasjon. Dette har vært en selvfølge på slike clamshell-telefoner siden de kom på markedet, og Nokia skal ha det for at de tør å utfordre slike «standarder». Allikevel er nok dette en «standard» som bør følges.

Mangler litt

Funksjonsmessig er Nokia 6260 suveren. Den er veldig avansert, og ikke minst veldig rask i bruk. Den har et stilig design, men dette designet kan allikevel virke litt lite gjennomtenkt i forhold til plasseringen av navigasjonstastene.

Den er i overkant stor og mangler megapikselkamera og skjerm på utsiden. Derfor sto terningen lenge på høykant etter å ha blitt kastet. Den vippet frem og tilbake mellom fire og fem, men datt til slutt ned på en svak femmer. Men trenger man en kraftig telefon er dette et godt alternativ.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse