Annonse


Lavpriskamera fra Canon

At Canon satser sterkt på kameradesign, er knapt noen nyhet. Det er imidlertid «sub-brandet» IXUS vi forbinder med godt design. Men ting forandrer seg.

Nå har Canon nemlig bestemt seg for at også billigkameraet Canon PowerShot A400 skal vekke den estetiske sansen, og leveres derfor i fire forskjellige innpakninger. Her kan du velge mellom sølv, gull, grønt eller hva med kongeblått!

Umulig å bomme

Det er ikke mye vi har å utsette på brukervennligheten ved dette kameraet. Slik det alltid er med kameraer fra Canon, leveres også dette med norske menyer. Knappene er store og gode og bortimot umulig å bomme på. Her gjør det ingenting om du har store fingre.

Godt synlige og tydelig markerte symboler, viser akkurat hva de forskjellige knappene gjør. Vi må likevel gi Canon PowerShot A400 et lite minus på grunn av treghet både under zooming og fokusering. Oppstartstiden synes vi imidlertid er bra.

Annonse


Canon PowerShot A400

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Dette er et billigkamera, og som rimelige kameraer flest er også dette forholdsvis beskjedent teknisk spesifisert. Her har du kun tre megapiksler og beskjedne 2,2x optisk zoom. I tillegg er vidvinkelen ekvivalent med 45mm. Den burde vært betydelig mer vid.

Hvis dette likevel er noe du kan leve med, er kameraet forholdsvis godt utstyrt med andre funksjoner som for eksempel åtte motivinnstillinger, makrofunksjon, mulighet for panoramabilder og selvutløser.

Slettes ikke verst

Canons optikk er kjent for å være generelt god, og det er den også på dette kameraet selv om vi synes at brennvidde-spekteret ligger litt under pari. Bildene blir absolutt fine, men mangler dessverre litt kontrast. Forøvrig er fargegjengivelsen bra, og dessuten slettes ikke verst prisen tatt i betraktning.

Dette kan fort bli en slager blant tenåringer på jakt etter sitt første digitalkamera. Det er lett å la seg lokke av både pris og utseende. Canon PowerShot A400 har begge deler, og det burde være god nok grunn til å sjekke ut kameraet!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse