Internett-kart

Annonse


Advarer mot Internett-kollaps

Internett-kartPatrick Gelsinger jobber som teknologisjef hos prosessorgiganten Intel. Han hevder at internett ikke kommer til å takle den trafikken som hvert sekund strømmer gjennom nettverket, skriver Aftenposten.

Nye planer

Det var under en konferanse i San Francisco at Gelsinger forklarte at infrastrukturen til nettet er basert på en 30 år gammel modell. Denne modellen skal ikke tilfredsstille dagens krav til trafikkmengde og sikkerhet.

– Vi er i ferd i møte noen arkitektoniske begrensninger, sier Gelsinger, som samtidig la frem Intels planer om å bygge et nytt og bedre nettverk oppå det gamle..

Det nye nettet skal inneholde filtersystemer som skal stoppe virus før de angriper, og har støtte fra HP, AT&T og Universitetet i Cambridge. Kritikerne kaller imidlertid Intels nye planer for Intel-nett og hevder de er ute etter å mele sin egen kake.

Annonse


Mye trafikk

En del av bekymringen om nettets begrensninger stammer fra den enorme mengden spam og virus som vi etter hvert er nødt til å hanskes med. Det hjelper heller ikke at antallet internettbrukere har blitt tidoblet de siste ti årene.

– Jeg synes nettet fremdeles er ganske primitivt. Vi er fortsatt i steinalderen når det gjelder nettverksteknologi, sa Vint Cerf, ifølge Aftenposten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse