Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vet du hvem som ringer?

Er du sikker på at du vet hvem som ringer? Ny teknologi skal i hvert fall gjøre det enda vanskeligere å få riktig informasjon på telefonen.

Skype IP-telefon
Denne uken lanserer det amerikanske selskapet Star38 ny teknologi, som skal gjøre det mulig å velge hva som vises frem på telefoner som kan vise informasjon om innkommende samtaler, skriver CNET News.com.

Ifølge Star38 kan man få telefonen til å vise frem et annet telefonnummer eller et par ord. Salget av denne tjenesten vil begrenses til lisensierte private etterforskere og inkassobyråer. Tjenesten vil koste 20 dollar (136 kroner) i måneden, i tillegg til kostnadene for å ringe.

Dårlig rykte

Teknikken for å bytte ut informasjonen som vises på telefonen ble oppdaget for et par år siden av hackere. Men Star38 vil ikke ha det på seg at de driver med noe lignende.

– Uheldigvis var det hackere som gjorde dette først, og de ga dette et dårlig rykte. Hvis de imidlertid tar et skritt tilbake og prøver å se skogen for bare trær, vil de skjønne at det de gjør er både vanskelig og ulovlig. Det vi gjør er verken vanskelig eller ulovlig, sa grunnlegger Jason Jepson i Star 38.

Flere er imidlertid bekymret for at slike kommersielle tjenester har muligheten til å bli misbrukt. Man kan for eksempel se for seg at de som driver med telesalg vil få mottakeren til å tro at den som ringer er et familiemedlem.

Stikkord: Mobil