Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iMac G5

Her er iMac G5

I dag presenterte Apple sin nye utgave av imac, med G5-prosessor og all elektronikk integrert i skjermen. Maskinene vil koste fra 12 000 kroner i Norge.

iMac G5
Ryktene før Apple Expo i Paris viste seg å stemme. Apple kunne i dag presentere en helt ny iMac på messen, som åpnet i dag. Absolutt alt er integrert i skjermen, og under panseret sitter en G5-prosessor.

Det nye designet er et avgjørende brudd med «lampeskjerm»-designet som Apple har kjørt siden 2002, da de brøt med «drops»-formen og gikk over til LCD-skjermer.

Steget videre

Nå har de tatt enda et steg videre, og nok en gang gjort et håndgrep som ingen PC-produsent har gjort før dem (men som de selv gjorde med den aller første iMac): Kuttet ut hele enheten og lagt harddisk, hovedkort, prosessor og optiske lese- og skriveenehter inn i selve skjermen.

Resultatet er at maskinen nå fyller enda mindre plass på skrivebordet. Også tilkoblingene sitter i skjermen. Det eneste som henger løst nå, er tastatur og mus.

Topp-prosessor

Den nye iMac-serien bruker altså samme type prosessor som toppmodellene i Power Mac-serien. Det borger for dramatisk økt hastighet i forhold til den tidligere iMac med G4-prosessor.

Maskinen kommer i tre konfigurasjoner. To 17-tommersvarianter til henholdvis 12 000 og 14 000 kroner, og en 20-tommer til 18 000 kroner.

1,6 og 1,8 GHz

Den enkleste utgaven har 1,6 GHz-prosessor, 256 MB internminne, 80 GB harddisk og kombinert CD-brenner og DVD-leser. Den dyrere 17-tommeren har 1,8 GHZ-prosessor, 256 MB internminne, 80 GB harddisk og DVD-brenner.

Toppmodellen med 20-tommersskjerm har 1,8 GHz prosessor, 256 MB internminne, 160 GB harddisk og DVD-brenner.

Den enkleste maskinen har 533 MHz eksternbuss, mens de to øvrige har 600 MHz buss. Alle tre konfigurasjonene kjører med NIVIDIA GeForce FX 5200 Ultra grafikkort.

Leveres i slutten av september

Maskinene selges allerede nå i Norge gjennom Apples nettbutikk AppleStore, men vil i følge Apple Norge ikke kunne leveres før mot slutten av september. De gamle modellene vil i mellomtiden være tilgjengelig fra lager i enkelte butikker, men vil ikke lenger leveres av Apple.

Mer opplysninger finner du på Apple Norge.

Stikkord: Maskinvare