Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny iMac denne uka?

Som alltid før store Apple-lanseringer går ryktene høyt om nye modeller. Ett av de heteste er iMac med G5-prosessor og helt nytt design. Lure-bildene florerer på nettet.

iMac G5 konsept
Apple Expo 2004 åpnes i morgen tirsdag kl. 10.

Ingen Jobs

Steve Jobs er som kjent nylig operert for kreft, og vil ikke være til stede. I hans sted stiller Phil Schiller, som er Apples markedsføringssjef for verdensmarkedet.

Et vanligvis godt informert nettsted som Macrumors.com mener at en ny iMac med G5-prosessor sannsynligvis vil bli presentert i løpet av messen.

Radikalt design-brudd

Og i følge Thinksecret.com dreier det seg om fire konfigurasjoner: To 17-tommersmodeller med 1,6 GHz G5-prosessorer og to 20-tommersmodeller med 1,8 GHz-prosessorer.

Felles for alle modellene er et radikalt brudd med «lampeskjerm»-fasongen til nåværende iMac. Nå er i følge ryktene bare skjermen igjen – all elektronikk er integrert i skjermen, og sitter på baksiden.

Fake-bilder?

På nettet florerer fantombilder av den nye modellen. Disse kan like gjerne være en kreativ jobb i Photoshop som ekte vare.

I tillegg heter det at eMac med CRT-skjerm pensjoneres. For de med stramt budsjett vil den billigste iMac-en være alternativet.

Bedre Powerbook

Mange har også ventet på en bærbar G5-modell fra Apple. Men dette blir trolig ikke realiteter på en stund. Det er mangel på G5-prosessorer, og varmeutviklingen er foreløpig for høy for bærbare.

Derimot er det sannsynlig at Apple vil presentere en ny Powerbook-serie med en ny type prosessor fra det Motorola-eide selskapet Freescale. Denne prosessoren emulerer et tospann-system (dual core), slik at ytelsen blir vesentlig bedre.

Det er ikke ventet nye Power Mac-maskiner, og heller ingen nye iPod-modeller. Derimot vil Apple trolig vise en ny versjon av webkameraet iSight.

Stikkord: Maskinvare