Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dell slått av egen taktikk

Dell gir opp å selge billige forbruker-PCer i Kina. Lokale konkurrenter gjør det rett og slett billigere og bedre.

Kinas flagg
Dell har vært på plass i Kina siden 90-tallet, men blir nå utdanket av lokale aktører med større markedsforståelse og bedre tilgang på ikke-urbane distribusjonskanaler, skriver The Register.

Selskaper som Lenova, Great Wall Technology, Beijing Founder Electronics, HiSens og Fujian Start har vist evne til å gjøre det bedre enn mange av de store globale PC-produsentene som Dell, HP, og IBM og Acer.

Dell sier nå de i stedet vil flytte seg oppover i markedet, og satse på dyrere modeller og servere. Så selv om lavpris-PCer faller ut forventer Dell likevel god vekst i Kina, som fremdeles er selskapets fjerde største region.