Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilvirus rammer Mosquito

Et virus som spres på Symbian-plattformen kan gi skyhøye telefonregninger. Viruset sender tekstmeldinger til dyre betalingstjenester.

Viruset, som spres på fildelingsnettverk og andre nedlastningssider, later som det er det populære mobilspillet Mosquito. Problemet er at man vil kunne ende opp med dyre telefonregninger, skriver BBC News.

Bare på Symbian

Spillet fungerer bare på telefoner med operativsystemet Symbian. Etter at det er installert vil en trojansk hest i programmet føre til at telefonen sender tekstmeldinger til dyre betalingstjenester. Dette skjer mens man spiller.

Man vil ikke merke at telefonen sender meldingene, med mindre man sjekker utboksen eller telefonregningen. Spillet kan heldigvis avinstalleres på vanlig måte.

Virus kommer bare kort tid etter at det ble laget et harmløst konseptvirus, Cabir. Dette viruset ble spredt via Bluetooth, men gjorde ikke noe galt. Problemet er at så fort slike konseptvirus blir vist frem, vil andre lage ondsinnede versjoner.

Blir verre

Sal Viveros, som er sjefen for trådløs sikkerhet hos McAfee, hevder at mobiloperatørene må tilby mer sikkerhet, slik at man slipper å få slik ondsinnet kode på telefonene. Han formaner også brukerne til å kun laste ned programmer fra kjente nettsteder, der man er sikker på innholdet.

– Disse enhetene får mer minne og kraftigere funksjonalitet. De kommer også med flere applikasjoner som er laget av tredjeparts utviklere, sier Viveros, som frykter at dette kan bli verre etter hvert som 3G-nettene blir satt i drift.

Stikkord: internett, Mobil, virus