Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kontrollert hacker-angrep

I løpet av en 72-timers periode i februar 2005 skal«snille» hackere foreta kontrollerte angrep på mål over hele nettet.

Hacket!
Dette blir det største angrepet noensinne. Men heldigvis slipper man denne gangen å bekymre seg for at bedrifters nettverk og servere vil angripes. Dette fordi maskinene som skal angripes vil være satt opp og vedlikeholdt av andre hackere, skriver CNET News.com.

Bare en lek

Dette angrepet er nemlig en del av en gigantisk lek, der målet er å finne ut om de beste hackerne holder til på østkysten eller vestkysten av USA. Nyheten om denne «leken», som ble annonsert på hackerkonferansen Defcon, bekymrer ikke sikkerhetsekspertene.

– Det vil mest sannsynlig begrenses. Selvfølgelig er det mulig at noe vil spre seg, men de som er med planlegger ikke å utføre store ukontrollerte angrep, som ormer eller virus, sa den kjente sikkerhetseksperten Bruce Schneier.

Stikkord: internett