Chess tilb.

Annonse


Chess får pepper

Chess tilb.I et brev datert 28. juni peker Forbrukerombudet på kritikkverdige forhold i Chess sin markedsføring, blant annet at selskapet er billigst på mobil og at forbrukere som inngår avtale med Chess blir med i trekningen av et reisegavekort til en verdi av 10.000 kroner.

Må dokumentere

Ifølge Forbrukerombudet kan uttrykket oppfattes som at Chess er billigst på alt innen mobil generelt. For at Chess skal kunne hevde dette i markedsføringen sin, krever Forbrukerombudet at mobilselskapet dokumenterer at det faktisk er billigst på mobil i Norge.

Dersom påstandene ikke kan dokumenteres, vil Forbrukerombudet kreve at Chess avstår fra å benytte slike påstander ved fremtidig markedsføring.

Ulovlig utlodning

Videre mener Forbrukerombudet at utlodningen av reisegavekort er i strid med markedsføringslovens paragraf fem. Det er forbudt ved lov å forsøke å fremme salget ved blant annet utlodning.

Annonse


Forbrukerombudet gir Chess frist til 01. august med å rette opp i markedsføringen sin i tillegg til at selskapet må dokumentere at de faktisk er billigst på mobil.

Det er Telenor Mobil som har klaget inn Chess til Forbrukerombudet

(Artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen Business)

Annonse