Commodore e-Vic

Annonse


Commodore utfordrer iPod

Commodore e-VicCommodore var selskapet som skapte revolusjon i databransjen med sine populære hjemmedatamaskiner på 70- og 80-tallet. Nå satser selskapet igjen. Denne gangen er det en MP3-spiller som har fått navn etter den gamle Vic-20. e-Vic heter den og den har en harddisk med 20 GB lagring, derav navnet, skriver The Register.

Det vil også komme en rekke andre og mindre enheter også. m-Pet vil være en serie med MP3-spiller basert på Flash-minne. Det skal også komme en serie med USB-baserte enheter med Flash-minne også, kalt f-Pet.

Hopper ikke

Når det gjelder Commodores e-Vic, vil den komme med støtte for MP3-, WMA- og WAV-format. Den vil ha en blå skjerm på 128 x 64 punkter, og den skal ha nok internminne til å sørge for 28 minutter med musikk som ikke hopper.

Enheten kan kobles til en datamaskin som en USB Mass Storage-enhet, noe som gjør at den kan kobles til både Mac, Linux og Windows. Imidlertid trenger man programvare som kan generere .m3u spillelister hvis man skal kunne utnytte denne støtten, skriver The Register.

Målene på spilleren er 81 x 61 x 16 mm og den veier 145 gram. På innsiden av e-Vic sitter det et 1200 mAh oppladbart batteri, som skal kunne gi hele 10 til 15 timer med kontinuerlig avspilling.

Annonse