Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GTA: San Andreas ikke online

Mange venter på neste versjon i den populære Grand Theft Auto-serien. Ikke minst har mange håpet at den ville være online. Det blir den ikke.

GTA San Andreas
Rockstar Norths Grand Theft Auto: San Andreas vil ikke ha muligheten for å spille på nettet, når det lanseres på PlayStation 2 senere i år. Dette er nyheten fra Dan Houser, som er kreativ sjef hos Rockstar. Ifølge ham er det umulig å implementere GTA online, skriver gamesindustry.biz.

Må gi opp

I et intervju med det nederlandske spillmagasinet Power Unlimited fortalte Houser at «San Andreas vil ikke bli online». Videre hevdet han at Rockstar «ville måttet gi opp alt for mye for å lage det».

– Vi har en rekke forfattere som jobber med GTA, og de bruker veldig mange scenarier til å lage historien. Det er umulig å gjøre dette i ett onlinespill. Det problemet har ikke blitt løst, forklarte Houser.

Mangelen på onlinefunksjon i PlayStation 2-versjonen av GTA: San Andreas vil mest sannsynlig bety at det ikke vil være slik funksjon på PC- eller Xbox-versjonen som gamesindustry.biz regner med at dukker opp i 2005.

Kan komme senere

Allikevel har ikke Rockstar utelukket muligheten for at Grand Theft Auto-serien vil få onlinefunksjonalitet på et senere tidspunk. Selskapet har også sett nærmere på mulighetene som dukker opp med spilling over nettet.

– Vi tenker på det, men det er simpelthen bedre å gjøre de tingene vi vil gjøre med GTA i et singleplayer-spill. Jeg sier ikke at onlinespill ikke er morsomme, men jeg tror at denne typen spill ikke er klare for det massive spillet som GTA er, avslutter Houser.

Stikkord: pc, playstation, spilltester, xbox