Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: SingStar

SingStar er «karaokespillet» som har blitt hauset opp som årets partyhit. ITavisen.no har testet sangstemmen.

Den siste uken har PS2-spillet SingStar blitt aktivt testet av ITavisen.no og overraskende nok har vi faktisk funnet glede i det å synge. Dette står i grell kontrast til det faktum at sangtalentet er totalt fraværende.

For Idol-generasjonen

SingStar er spillet for Idol-generasjonen, selv om også passer godt for oss som er hakket eldre. Poenget i spillet er at man skal synge «karaoke», men i motsetning til vanlig karaoke får man her poeng ut fra hvor bra man synger. For spillet klarer faktisk å regne ut hvor bra du synger.

Spillet kommer med to mikrofoner som kobles til via USB-utgangen på konsollen. Når disse er koblet til og spillet er startet begynner moroa. Man kan da velge om man vil spille sammen med noen eller alene.

Genial multiplayer

I realiteten er det imidlertid bare multiplayer som er verdt noe. Her skal man nemlig synge mot hverandre slik at man kan finne ut hvem som synger best. Det er flere mulige måter å gjøre dette på, men «Battle» er nok den som vil bli mest brukt av de fleste.


Klikk for å se videoklippet

Som sagt er det også mulig å spille alene, og Sony har faktisk klart å lage et forholdsvis godt spill ut av dette. Man skal da bygge seg opp som sanger ved å synge såpass bra at man skaper en viss «buzz» i bransjen. Men som sagt er dette den minst spennende måten å spille på.

Kjente sanger

Det er tretti forskjellige kjente sanger med videoer å velge mellom. Man har alt fra A-ha og Elvis, til Village People, The Darkness og Sugarbabes. Man kunne kanskje tenkt seg noen flere sanger etter hvert, men da pirker vi bare. Sony har også lovt oss i ITavisen.no at det dukker opp en oppfølger i løpet av året, med en rekke nye sanger.

Grafikken i spillet er meget delikat og lett forståelig, og gjør hele pakken meget bra. Det er imidlertid mulig å koble inn EyeToy, slik at du også kan se deg selv mens du synger, selv om vi helt ikke ser vitsen med det. Det er for så vidt ille nok at vi må høre oss selv synge om vi ikke skulle se det også.

Tøff test

I helgen ble spillet satt på den ultimate test. En gjeng øltørste mannfolk i begynnelsen av trettiårene ble plutselig overrasket med dette spillet. Det tok bortimot tjue sekunder før man var i full gang med å synge og det tok flere timer før det ble lagt vekk.

Overraskende nok trenger man ingen imponerende sangstemme for å få god poengsum i dette spillet. Så lenge man treffer på noen toner og har riktig tempo vil man komme langt. Det var vel også derfor det gjorde såpass suksess blant denne gjengen.

Skjermbilde fra SingStar på Playstation 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Misfornøyd nabolag

Spillet har, som dere nå har skjønt, gjort stor suksess her hos oss. Vi har skjønt at de fleste har en sanger inni seg som gjerne vil ut, uavhengig av sangtalent. Det er et utrolig sosialt spill, og det skaper en utrolig spenning.

Problemet med dette spillet er eventuelt at nabolaget ikke er like fornøyd med spillet. For når festen er på topp er også volumet på topp. Det er som sagt ikke sangtalentet, og dermed kan det hende at et par misfornøyde naboer banker på døren dagen etter.

Annonse
Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt