Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Hackere kuppet «Idol»

Et amerikansk teletidsskrift hevder at «Idol»-konkurransen er manipulert av smarte telefon- og SMS-hackere.

Hacking datainnbrudd ill.
Hele USA følger Idol-konkurransen i spenning – og er minst like entusiastiske som de mange norske seerne som benket seg foran TV-apparatene da den norske Idol-finalen gikk av stabelen fredag.

– Vanlige folk fikk ikke stemt

I følge fagbladet Broadcasting & Cable hadde folk uten tekniske kunnskaper om hvordan man kupper telenettet ikke en sjanse da kampen mellom de to amerikanske deltakerne La Toya London og Jasmine Trias sto i forrige uke.

Mens Johnson røk ut tre uker før finalen, er nå Trias på vei mot en mulig seier som hele USAs idol.

5 millioner stemmer

Jasmine Trias kommer fra Hawaii, og herfra kom 5 millioner stemmer. Hawaii har til sammen 1,2 millioner fastboende, men rett nok en god del turister som også kan ha stemt.

Bare 1,3 millioner stemmer ble registrert av de fem millioner samtalene og meldingene som kom inn. Dette fordi mange ble møtt med opptattsignal. I tillegg ble mange SMS-meldinger stående i kø så lenge at de ikke ble registrert.

– Kan gjelde resten av USA

Broadcasting & Cable hevder at stemmene som ble registrert for en stor del kom fra datasnokere med kunnskaper om hvordan man kupper SMS-tjenester og blokkerer telenett. I en artikkel som ble publisert i går, mener de å ha belegg for at vanlige Hawaii-boere ikke nådde fram med sin stemme.

De mener at Hawaii-resultatene kan være representative for resten av USA, og at resultatene dermed kan gi et skjevt bilde av hva innringerne virkelig mener om Idol-deltakerne.

Bare 69 klager

Andre hevder at telefon-hacking eller såkalt «phone phreaking» tilhører fortiden og ikke lenger er særlig utbredt.

Det føderale teleorganet FCC har i følge underholningsmagasinet E!Online mottatt 69 e-post klager på Idol-stemmegivningen, i tillegg til 1000 pr. vanlig brev.

Annonse
Stikkord: lydogbilde