Panasonic PT-AE500

Annonse


Rimelig topp-projektor

Hjemmekinomarkedet har opplevd en stor vekst innen rimelige projektorer den siste tiden, og det er nå fullt mulig å skaffe seg fullgodt kjempebilde på veggen for 10-15.000 kroner.

Da vi i fjor pløyde oss gjennom tilgjengelige projektor i dette sjiktet endte vi opp med Panasonics PT-AE300E som testvinner, såvidt over Infocus X1. Nå er Panasonic klar med sin nye PT-AE500E, og vi lar naturligvis ikke sjansen gå fra oss til å se hva årets modell har å by på.

Flott bilde

PT-AE500 stiller med en maks oppløsning på 1280 x 720 i sann 16:9 widescreen, gode tilkoblingsmuligheter – inkludert SCART (alltid en hyggelig bonus) og DVI-D – og et par teknologiske nyvinninger som så vidt vi kan bedømme gjør dette til en av de absolutt beste projektorene i sin prisklasse.

Bildet er rett og slett knallgodt, og dette skyldes i stor grad en kombinasjon av det relativt høye kontrastnivået og en ny smooth screen-teknologi som effektiv reduserer pikselerings/rutenett-effekten (screendoor) på det projiserte bildet.

Annonse


I tillegg kan man faktisk få merkbare resultater av Panasonics nye «intelligente» bildehåndteringssystem, som sørger for å gjøre sortere deler av bildet enda sortere, og det hvite hvitere.

Panasonic PT-AE500E

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Kvalitet og enkelhet

Ellers er brukervennligheten, som forventet, genialt enkel. De viktigste funskjonene, som bildedimensjoner, valg av input og forhåndsdefinerte innstillinger gjøres kjapt og enkelt fra den beskjedne men gjennomtenkte fjernkontrollen. Projektoren har digital vinkelkompensering, og kan naturligvis henges opp ned fra taket hvis man vil.

Her kan vi ikke annet enn konstatere at Panasonic har en glimrende projektor å tilby; topp bilde, høy oppløsning, gode tilkoblingsmuligheter, og sann 16:9-format.

Riktignok koster også PT-AE500 et par tusen mer enn enkelte av sine konkurrenter, men det er den så utvilsomt også verdt.