Våpen, AK-47

Annonse


Ny chip kan hindre drap

Våpen, AK-47

For nå kommer våpnene som ikke kan fyres av med mindre man har riktig chip operert inn i armen. Dette for å skaffe et sikkerhetsnivå som man tidligere bare kunne drømme om.

Meningen er at en politimann vil ha en mikrobrikke operert inn i armen, mens håndvåpenet inneholder en skanner. Dersom skanneren oppdager brikken og kan matche den til våpenet vil man kunne avfyre pistolen. Matcher den ikke vil ikke uvedkommende kunne bruke dem.

Smarte våpen

Det amerikanske selskapet Verisign, som står bak flere typer mikrobrikker som kan opereres inn i kroppen, har inngått en avtale med våpenprodusenten FN Manufacturing. Denne avtalen skal føre produksjonen av det selskapene har valgt å kalle smarte våpen, ifølge Wired News.

– Hvis man lar tankene vandre til annen potensiell bruk kan man tenke seg alle livene som kunne bli spart, sier Verichip-sjef Keith Bolton.

Hacker-hær

Lignende prosjekter er også satt i gang av andre forskningsbedrifter og våpenprodusenter, melder Wired News. New Jersey Institute of Technology og den australske våpenbedriften Metal Storm Ltd. jobber med en prototyp som kan kjenne igjen eierens håndtrykk.

Det hadde vært spennende å se hvordan en krig i neste årtusen ville sett ut med slike våpen. Kanskje man ville sett en egen hacker-hær hvis eneste oppgave ville være å hacke seg inn i slike brikker eller våpen for å gjøre fiendene våpenløse.

Annonse


Annonse