Java

Annonse


Java-sjef går i protest

JavaFor Rich Green var kampen for Java-plattformen en personlig sak. Og da Microsoft lagde sin egen versjon av JVM (Java Virtual Machine), var Greene den mest høylytte og fremtredende stemmen hos Sun.

Kronvitne

Blant annet var han Suns kronvitne i den rettssaken der Microsoft ble beskyldt for å bryte kontrakten med Sun ved å legge inn sin egen versjon av JVM i Windows.

Green var også sentral i arbeidet med å få PC-produsenter til å legge inn Suns versjon framfor Microsofts.

Seier – og tap

Langt på vei ble hans iherdige arbeid kronet med seier. Mot slutten av juni i fjor ble Microsoft tvunget til å fjerne sin egen JVM. Samtidig tapte Sun på ett punkt: At Microsoft skulle bli tvunget til å legge inn Suns versjon som standard.

Som et resultatet av dette har mange PC-brukere i flere måneder vært nødt til å laste ned Suns JVM dersom de skulle få glede av Java-materiale på nettet.

Hardt slag

Like før helga ble det kjent at Sun inngår forlik og til og med samarbeidsavtale med Microsoft. Avtalen innebærer blant annet at Microsoft skal betale Sun 13 milliarder kroner over en tiårsperiode. Dermed er Java-krigen mellom de to selskapene over.

I følge britiske The Register nekter Green å godta dette. Forliket er et så hardt slag for ham at han velger å forlate stillingen som viseadministrerende direktør for utviklerplattformer med øyeblikkelig virkning. Green er også tidligere sjef for Suns operativsystem-divisjon.

Ny programvaresjef

I følge The Register vil også flere personer nå forlate Sun, uten at de oppgir navn.

Det som er klart er likevel at John Loiacono overtar jobben som ny programvaresjef. Han erstatter Jonathan Schwartz, som går til en annen stilling i selskapet.

Rich Green går på sin side til et ikke nærmere definert programvareselskap utenfor Sun. Neppe Microsoft, får vi tro.

Annonse


Annonse