Robotcop

Annonse


En ekte Robotcop

RobotcopHong Kong-utgaven heter Robotcop og ikke Robocop. Forskjellen er påtagelig. Ikke minst fordi Hong Kongs automatiske politimann ikke kan utøve vold av noe slag. Han er verken utstyrt med skarpe skudd eller slagvåpen.

Robotcop brukes rett og slett til å lære unger om hvordan man oppfører seg mot andre i samfunnet.

Behersker to språk

Prosjektet har pågått siden 1988, da den versjon 1 av robotpolitimannen ble importert fra USA. I sin nyeste og tredje versjon har han imidlertid blitt hel-kinesisk, utviklet og bygget av studenter ved Hong Kong University Of Science and Technology (HKUST).

Og joda, det er virkelig en fungerende robot. I følge Hong Kong-myndighetenes nettsted kan den både veive med armene, ta og vise bilder og snakke med publikum både på kinesisk (kantonesisk) og engelsk.

Annonse