Sony Ericsson T610

Annonse


IBM Norge forbyr kameramobil

Sony Ericsson T610IBMs kommunikasjonsdirektør Per Vassbotn sier til Dagsavisen at bedriften har innført strenge fotorestriksjoner, samt at de ikke kjøper kameramobiler til sine ansatte.

Frykter dusjfoto

Informasjonsdirektør Anders Grøterud i trimkjeden SATS sier at de vurderer å gjøre det samme. Om enn av helt andre årsaker. Her er det ikke bedriftshemmeligheter, men kundenes hel- og halvnakne kropper som står i fare for å bli avbildet og kanskje lagt ut på nettet.

– Umulig å håndheve

Carolina Milanesi i analysebyrået Gartner Group advarer derimot bedrifter mot å innføre et slikt forbud. Det vil være tilnærmet umulig å håndheve, mener hun. Dessuten er USB-nøkkelringer et større problem. Disse kan stikkes inn i enhver datamaskin og lagre innholdet, påpeker Milanesi.

NRK-Dagsrevyen brakte torsdag kveld et lengre innslag om at også næringslivets organisasjoner sentralt sysler med tanken om et forbud mot kameramobiler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse