Linux vs Windows

Annonse


Microsoft presses på pris

Linux vs WindowsMicrosoft har hatt som politikk at de ikke skal endre prisene sine for noen. Linux kan bety slutten på dette.Programvaregiganten Microsoft leverer glimrende økonomiske resultater år etter år. Og hvert år dras spesielt Office-produktene frem som den beste inntektsbringeren. Windows ligger heller ikke langt unna.

Mange avdelinger hos Microsoft drives med underskudd, og kan drives med underskudd å grunn av den eventyrlige profitten fra Office og Windows.I følge analytikere og Microsoft-konkurrenter ZDNet.co.uk har snakket med kan betydelig økning i konkurransen fra programvarer basert på åpen kildekode bety at Microsoft blir en alt for dyr løsning for mange store bedrifter.

Svært mange selskaper og spesielt offentlige etater verden over ser i dag på muligheten å bytte over til Linux-baserte systemer for å spare inn på sprengte budsjetter.

Åpner opp

Microsoft inngikk i fjor en avtale med en rekke regjeringer verden over om å gi dem innsyn i kildekoden til Windows, for å overbevise dem om at sikkerheten var bedre enn konkurrentenes.

Dette skjedde typisk i land med presset økonomi, som var ekstra åpne for å bytte over til billigere systemer.

Annonse


Annonse