Samsung tv mobil

Annonse


TV-telefoner til CeBit

Samsung tv mobilStortinget er i ferd med å vedta en storstilt utbygging av digitalt TV-bakkenett. Samtidig er mobiltelefoner med TV innebygd blant nyhetene på årets CeBit-messe i Hannover 18.-24. mars.

Bare skjerm

Philips lanserer modellen 855, som kan vise bilder fra en ekstern PC, TV-tuner, DVD-spiller eller videospillere på en nødvendigvis nokså småskåren LCD-skjerm. Kjekt å ha dersom billedrøret skulle ryke på hotellrom-TVen eller skjermen på den bærbare skulle gå i svart.

Signalet går via kabel med et standard CVBS/kompositt TV-signal.

Både analogt og digitalt

NEC tar steget lenger og viser fram en oppgradering av modellen de viste i fjor, V601. Den nye har fått tilnavnet «N», og kan motta både digitalt og analogt bakkebasert TV.

Foreløpig er det snakk om den japanske standarden for digital-TV, som ikke er kompatibel med den vi etter all sannsynlighet vil få her i Norge.

Fra før av har blant annet Samsung lansert en mobiltelefon med integrert TV.

Særnorsk standard?

Det er et åpent spørsmål når TV-telefoner og annet bærbart TV-utstyr som støtter den norske (?) standarden vil komme på markedet.

Nettet skal bygges ut av selskapet Norges Television , som ledes av NRKs tidligere radiosjef Tor Fuglevik.

På deres nettside ligger det foreløpig ingen detaljer om hvilken standard som skal velges, og i så fall hvilke andre land som har valgt den samme løsningen.Ett av argumentene for utbygging av nettet framfor bredbånds- og satellittløsninger er nettopp mobile TV-apparater i bil, håndholdte PC-er og mobiltelefoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse