Apple iLife

Annonse


Tar penger for iLife

Apple iLifeTidligere kom oppdateringer av iPhoto og iMovie gratis ned på harddisken til Mac OS X-brukere som allerede hadde kjøpt programmene gjennom operativsystemet. Det er det definitivt slutt med.

Oppgradering for 199

Musikkprogrammet iTunes vil fortsatt være gratis – både for Mac- og Windowsbrukere. Men oppdaterte versjoner av de øvrige programmene er bare mulig å få i iLife-pakken, som selges for 449 norske kroner via AppleStore.

Et oppgraderingstilbud som gjelder fram til 12. mars koster under halvparten – 199 kroner. Og de som kjøperen ny Mac etter 6. januar 2004 som ikke har iLife 04 installert, får oppgraderingen gratis .

Alle Mac-er som ruller ut av samlebåndet fra nå av vil ha iLife 04 forhåndsinstallert. I tillegg til de fem gamle kjenningene iTunes, iPhoto, iDVD og iMovie får du med musikkredigeringsprogrammet Garageband på kjøpet.

Skriker – og betaler

Mac-folket har ikke vært sene om å skrike opp når tidligere gratistilbud fra Apple plutselig har begynt å koste penger. Reaksjonene vil neppe la vente på seg denne gangen heller.

Men erfaringen viser likevel at når stormen har lagt seg, godtar mac-brukerne sine grumme skjebne. For eksempel syntes de fleste at det var ekstremt dyrt med .Mac, der man får fattige 100 MB ektsern lagring for 849 kroner i året – pluss hjemmeside, virusprogram og backupløsning.

Men blant de som kastet seg på det gratis prøvetilbudet i begynnelsen, fornyet 80 prosent abonnementet da regningen kom.

Annonse


Annonse