iomega mini-usb

Annonse


Slåss for USB-minne

iomega mini-usbLexar, Samsung og flere andre minnekortprodusenter går nå sammen i den nystartete organisasjonen USB Flash Drive Alliance.

Mange former

Formålet er å øke salget av USB-minne, de små pinnene du kan stikke rett inn i PC-en og overføre data til og fra. Slike minneenheter finnes nå i m ange former, blant annet kombinert med kamera og MP3-spiller.

Sony har til og med en variant med fingeravtrykk-sensor, for å hindre uvedkommende å lese data på enheten.

Opp til 2 GB

Minnekapasiteten nådde nylig 2 GB, som du trolig må betale nærmere 10 000 kroner for når de kommer. Største variant på markedet er 1 GB, som koster nærmere 3000 kroner. Mens 256- MB-modeller ligger på 800 kroner og 128-variantene er nede på 500 kroner.

Den nye organisasjoen vil forsøke å sette fokus på USB-minne som et praktisk alternativ til diskett (som få bruker lenger) og CD-ROM (som de fleste bruker). Samtidig vil de prøve å finne nye områder der flash-minne med USB-plugg kan brukes.

Foruten Lexar og Samsung er Genesys Logic, Kingston Technology og PNY Technologies med i gruppa. I tillegg er Crucial Technology, Microsoft, SimpleTech og Viking InterWorks assosierte medlemmer, melder News.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse