Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny oppfinnelse dreper ringelyd

En dansk oppfinnelse får mobiltelefonen din til å endre profil avhengig av hvor du befinner deg.

Systemet fungerer ved hjelp av Bluetooth, og det skal ikke være nødvendig å installere programvare på telefonene, sier Anders Frøland i BluePosition.

Endrer profilen

Løsningen er ment for bedrifter som vil optimalisere bruken av mobiltelefon internt i bedriften. Mobiltelefonen endrer profil avhengig av hvor brukeren befinner seg, for eksempel så den ikke ringer når du er i et møterom, at den automatisk viderekobler til en kollega når du er til lunsj, eller endrer ringetone når du går inn i et støyende rom.

Lokasjon

Løsningen er utviklet av BluePosition, og er basert på lokasjonsbestemmelse ved hjelp av Bluetooth.

Produktet heter BLIS4Phone, og virker med en rekke forskjellige telefoner fra blant annet Nokia, Sony Ericsson og Siemens uten at det installeres noen form for programvare på telefonene, heter det i en pressemelding fra BluePosition.

Stikkord: Mobil