Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Snart EU-svar fra Microsoft

Microsoft vil i løpet av de nærmeste ukene ha klart sitt svar på anklagene fra EU om monopolvirksomhet.

Microsoft
Microsoft er innkalt til høring i Europa-kommisjonen i løpet av november. Endelig dato er ikke satt, men ledelsen i selskapet er ventet til høringen for å forklare seg.

media Player stridens eple

EUs etterforskning mot Microsoft har pågått i fire år, og ligner en god del på den etterforskningen og senere rettslige skritt den amerikanske regjeringen foretok mot programvare-giganten i Redmond.

Striden gjelder spesielt musikk- og filmavspilleren Windows Media Player. Europa-kommisjonen forlanger at programmet fjernes fra Windows og i stedet tilbys separat på lik linje med konkurrerende programmer av samme type.

Mer integrasjon

I USA har både myndigheter og konkurrenter av Microsoft forlangt at nettleseren Internet Explorer og nettpratprogrammet Messenger skulle fjernes fra operativsystemet.

Resultatet har blitt stikk motsatt: Microsoft går stadig lenger når det gjelder integrasjon av applikasjonene de lager i operativsystemet Windows.

Låser Explorer og Messenger

Nylig forkynte de at de ikke lenger vil lage en selvstendig versjon av Internet Explorer. Programmet vil om kort tid bare leveres som en integrert del av operativsystemet.

Og fra 15. oktober vil det ikke lenger være mulig å bruke andre IM-klienter enn Microsofts egen Messenger til nettprat på MSN-nettet.

Selvstendige produsenter får dermed ikke lage applikasjoner som støtter MSN-nettet uten tillatelse fra Microsoft.

Stikkord: programvare, windows