Hopp til navigasjon Hopp til innhold
mp3virus

Slik finner RIAA piratene

Platebransjen prøver å få tak i identiteten til folk som laster ned MP3-filer. Nå må de avsløre metodene sine i rettssalen.

mp3virus
En kvinne med 1000 musikkfiler på familiens PC kjemper i retten for å hindre at hennes identitet skal bli kjent for RIAA. Hun avviser at hun har piratkopiert musikk, og hevder filene på hennes maskin er lovlige kopier av egne CD-er.

Avanserte metoder

Men RIAA har metoder som avslører hvor filene stammer fra. Det kom frem av et dokument RIAA la frem i retten i går. Her forklarer i RIAA i detalj hvordan de kan identifisere filer ved hjelp av digitale fingeravtrykk, og på den måten spore hvor de stammer fra. I følge dokumentet sitter RIAA på et stort elektronisk fingeravtrykk-register.

Metoden er den samme som FBI benytter i sin jakt på hackere og virusutviklere.

Napster

RIAA mener å kunne bevise at kvinnen, som går under dekknavnet «nycfashiongirl» har filer på sin maskin som stammer fra fildelingsnettverket Napster. Napster ble stengt i 2001 fordi tjenesten ble benyttet til piratkopiering av musikk.

Butikktyv

RIAA hevder de også har sikret seg andre elektroniske spor som beviser at kvinnen har lastet ned musikk som andre har kopiert. – Denne kvinnen er som en butikktyv. Hun er ikke en uskyldig eller uvitende lovbryter, sier RIAA.

Stikkord: fildeling, internett