Red Hat logo

Annonse


Red Hat til sak mot SCO

Red Hat logo– Vi har vært tålmodige, og vi har lyttet. Men når både være kunder og hele åpen kildekode-miljøet blir truet av rykter og løse påstander, er det tid for handling, uttalte i følge News.comRed Hats toppsjef Matthew Szulik på en pressekonferanse i natt norsk tid.

«Frykt, usikkerhet og tvil»

I søksmålet, som er levert til den føderale distriktsretten i Delaware, heter det at «SCOs påstander er ikke sanne, og er utelukkende egnet til å skape en atmosfære av frykt, usikkerhet og tvil rundt Linux».

SCO tar på sin side mot-søksmålet med stor ro. De fortsetter prosessen mot IBM, som de mener har stjålet deler av koden i deres Unix-versjon UnixWare. De påstår også at UnixWare-kode finnes i både Red Hat og andre åpne Linux-distribusjoner.

SCO svarer

– Vi vil forberede vårt juridiske svar på søksmålet. Vårt svar vil trolig inneholde motkrav når det gjelder brudd på opphavsretten og sammensvergelse. SCOs påstander er riktige, og vi ser fram til å bevise dem i retten, skriver SCOs sjef Darl McBride i et svar på Red Hat-søksmålet.

Søksmålet fra Red Hat er første alvorlige forsøk i USA på å stoppe SCOs råkjør mot IBM og Linux-miljøet. Tidligere har tyske LinuxTag gått rettens vei, og klarte i den forbindelse å få stengt SCOs tyske nettsted.

Annonse