Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nero 6 kan slette harddisken

En liten men alvorlig bug i flunkende nye Nero 6 kan få katastrofale følger, og i verste fall slette alt innhold på harddisken din.

Ahead Nero 6
Ahead Nero har nettopp lansert versjon 6 av sitt populære Nero-program, som nå ikke bare brenner CD- og DVD-plater, men også inneholder en rekke applikasjoner for lydmiksing og video.

Nå viser det seg at Nero Recode, en applikasjon som komprimerer video fra blant annet DVD-plater, inneholder en fiffig funksjon som i verste tilfelle kan resultere i at du mister alle filene på datamaskinen din.

Ivrig på slettinga

Når du starter applikasjonen blir du nemlig bedt om å spesifisere hvilken mappe Nero skal bruke for å lagre midlertidige filer i under komprimeringen. Hver gang Recode tar fatt på en ny komprimeringsoppgave, slettes automatisk filene i denne TEMP-mappen.

Alle filene.

Programmet sletter nemlig ikke bare midlertidige Nero-filer, men absolutt alle filene som ligger i mappen. Det er ikke vanskelig å se at følgene kan være katastrofale, hvis du bare velger en mappe på måfå.

Worst case

Som Ahead selv presiserer på sine hjemmesider, betyr dette at hvis du setter TEMP-mappa til å være rota på disken din, for eksempel c:, vil programmet slette all data på harddisken , inkludert undermapper.

Vi foreslår du trår varsomt med Neros Recode, i det minste inntil Ahead får lagt ut en oppgraderinger som forhindrer slike ubehageligheter.

Stikkord: programvare, windows