Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Maxx Payne saksøker spillselskap

Den pensjonerte fribryteren Maxx Payne går til sak mot selskapene bak det populære dataspillet.

Ill: www.maxxpayne.com
Spillhelten Max Payne gjorde suksess verden over i det klassiske actionspillet fra 2001.

Men den profesjonelle bryteren Darryl Peterson, også kjent som den brutale Maxx Payne (såvel som en rekke andre alias, inkludert Maximum Payne, Lucifer Payne, osv…) , mener spillutviklerne har stjålet identititen hans.

Vil ha 70 millioner

Payne saksøker derfor nå Rockstar Games, 3D Realms Entertainment, Gathering of Developers og Remedy Entertainment for tilsammen $10 millioner, nærmere 70 millioner kroner,.

– Jeg sluttet med bryting for å tilbringe tid i Utah med familien min. Nå befinner jeg meg i den største kampen i mitt liv — for å redde identiteten min. De stjal noe fra meg som jeg ikke er villig til å gi fra meg. Jeg vil kjempe til siste slutt, sier Payne til avisa Salt Lake Tribune.

– De kan ødelegge alt for meg

Petersen lanserte Maxx Payne-navnet allerede i 1988, og mener han har brukt store deler av sin karrière på å utvikle figuren. Den pensjonerte fribryteren sier han har planlagt å livnære seg på å spille inn reklamefilmer, gjøre voicovers og spillefilmer som Maxx Payne.

– Uautorisert bruk av navnet kan ødelegge alt jeg har jobbet for, sier Payne.

– Payne fortjener betaling

Petersons advokat Blake Atkin påpeker at spillskaperne har tjent store penger på Max Payne, uten å gi en øre til den «opprinnelige» Payne.

– Disse selskapene må ha omsatt for minst $400 millioner (2.9 milliarder kroner) fra Max Payne-konseptet. De har ikke betalt ham noe for å bruke figuren, sier Atkin.

Ingen av de saksøkte spillselskapene har foreløpig villet kommentere søksmålet.

Stikkord: spilltester