Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: Brute Force

Skyting, sniking og bombing…vi kan ikke annet enn gi tommelen opp til Brute Force.

Nei, bare for å si det først som sist: Brute Force er IKKE spillet som setter Halo på sidelinjen, uansett hvilke forventninger man måtte ha bygd seg opp det siste året.

Det vi derimot får servert er et utfordrende, underholdende, og sprekt sci-fi actionspill krydret med elementer av taktiske lagspill.

Du styrer et lag på fire topptrente soldater, hver av dem spesialist på hvert sitt felt, og hver med sin egen unike ferdighet som aktiveres ved å trykke på den lille sorte knappen på kontrolleren.

Barskingene

  • Tex er den tungt bevæpnete soldaten som tåler mye, og kan bruke to våpen samtidig i berserk-modus.
  • Brutus et krigersk rovdyr med sprang-angrep og spesialutviklet syn.
  • Hawk er infiltrøren som kan gjøre seg usynlig og kutte fiender i to med sin power blade
  • Flint er den lett psykotiske snikskytteren som også kan fyre av muskedunderen fra hofta med stor treffsikkerhet.

(Flere figurerer blir også tilgjengelig i flerspiller-modus etterhvert)

Mens denne muntre gjengen er ute og bekjemper universets ondskap kan du hoppe fritt mellom personene ved et lett trykk på en av retningsknappene. Mens du til enhver tid kontrollerer en av figurene, vil de andre tre lagmedlemmene kjempe for egen motor. Du gis også muligheten til å gi enkle ordrer til en eller flere av lagkameratene, av typen «bli her», «dekk meg», «gå dit» eller «fyr løs!».


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Rett frem

Med andre ord gir Brute Force inntrykk av å være et taktisk krigsspill, men for å være helt ærlig oppleves det hele likevel først og fremst som et actionspill med utskiftbar hovedperson.

Det finnes nok flere måter å tilnærme seg spillet på, men jeg endte ihvertfall som regel opp med å løpe rundt og skyte det jeg så med hele gjengen på slep inntil jeg kom til områder som krevde spesielle fremgangsmåter. Da var det simpelthen stort sett snakk om å velge Flint eller Hawk, og be resten av laget sitte helt stille mens jeg plukket ned fiender med snikskytterrifla eller foretok et par raske knivangrep med Hawk i stealth-modus.

Ikke online

Velger man å overse litt småplukk sitter vi faktisk bare igjen med én stor innvending. Riktignok blir vi lovet nedlastbart innhold, men hvorfor i huleste har ikke utvikler Digital Anvil og Microsoft sørget for å gjøre det mulig å spille over Xbox Live?

Gitt spillets lagbaserte natur, kan vi knapt se for oss en mer passende tittel å spille på nett – når dette blir mulig senere i år. Særlig når det viser seg å være såpass moro når man spiller med delt skjerm eller kobler flere Xbox-maskiner (opptil 4stk) sammen for flerspiller-moro.

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test