Hopp til navigasjon Hopp til innhold

E-post i loop

Teknologisk Universitet i Sydney skapte e-postkaos da de ville gjennomføre en markedsundersøkelse. Posten gikk i loop.

epost spam junkmail
Skolen sendte ut en spørreskjema til 3500 personer. Mottakerne var hentet fra en liste universitetet hadde kjøpt fra en tredjepart.

Autosvar

Problemet oppstod da mellom 30 og 40 av mottakerne hadde satt opp sine e-postkonti med autosvar. Svarene ble videresendt til en diskusjonsgruppe, som igjen sendte e-posten ut til alle på den originale listen. Dette førte til en generering av stadig flere utsendelser. Hver av deltakerne på listen fikk posten minst 125 ganger før universitetet fikk stoppet loopingen.

Mange av mottakerne var lettere forbannet etter å ha måttet bruke store deler av dagen på å slette uønsket e-post.

Ikke virus

Den opprinnelige meldingen ble sendt ut 10:34 på onsdag. Først ett døgn senere var problemet løst. Brian Jonmundson, som er foreleser ved universitetet, sendte så ut en melding til alle på listen der han beklaget det som hadde skjedd. – Jeg må skynde meg å tilføye at problemet ikke skyldes noe virus, heter det i meldingen.

Etterslep

Selv om posten ikke lenger går i loop vil det ennå være noen som mottar flere av disse meldingene. Det skyldes at enkelte brukere har «lagre og videresend»-funksjoner på sine e-postkonti.

Stikkord: internett