Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple stopper iTunes-deling

Apple sier de er skuffet og overrasket over at iTunes misbrukes til å dele musikk over Internett. Nå tetter de hullet.

Apple iTunes
I en oppdatering til iTunes – versjon 4.01 – blir det ikke lenger mulig å bruke Apples nettverksprotokoll Rendezvous over Internett. Bare deling via lokalnett vil heretter være mulig, slik intensjonen opprinnelig var.

Ikke ment for fremmede

I en pressemelding sier Apple at de er både overrasket og skuffet noen har brukt iTunes til å dele musikk med fremmede folk.

– Vi lagde programmet for at venner og familie enkelt skulle kunne streame musikk mellom maskiner hjemme eller i en liten gruppe, og det fungerer bra. Men noen mennesker utnytter det til å streame musikk via Internett til folk de ikke en gang kjenner, heter det i pressemeldingen.

Stikkord: lydogbilde, programvare