Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Nord-Korea trener Hackere

Sjefen for Sør-Koreas militære sikkerhetstjeneste hevder Nord-Korea hvert år utdanner 100 hackere.

Hacker
Major General Song Young-geun skynder på Sør-Korea for å øke evnen til å motstå faren for «cyberangrep».

Ikke bevist

Datamaskiner er en skjeldenhet i den hungersrammede 22 millioner store befolkningen i Nord-Korea. Internettforbindelse finnes bare ved et fåtalls hoteller i hovedstaden Pyongyang. General Song skal ikke ha dokumentert sine påstander.

Sør-Korea er et av verdens mest Internettutbygde land, med bredbåndstilknytning i 7 av 10 husstander. Frykten for et «cyberangrep» har tiltatt etter at Internett i Sør-Korea nylig var nær ved å stoppe helt opp som følge av datavirus, melder Associated Press.

Annonse
Stikkord: internett, virus