Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony-TV streamer fra nett

Sony vil i løpet av året starte produksjon av vanlige TV-apparater som kan streame video fra nettet.

Ill. Sony
Prosjektet har vært holdt strengt hemmelig innenfopr veggene i elektronikkgigantens hovedkvarter. Men nå er katta sluppet ut av sekken.

TV med ethernet

Den nye serien er bygd som tradisjonelle TV-er, men er i tillegg utstyrt med etheret-tilkobling og datamodul som kan tolke videoinformasjon fra Internett. Det er ikke kjent hvilke formater TV-ene støtter, men avtaler skal være inngått med Equator, On2 Technologies, RealNetworks and Secure Media for innhold. De skal derimot ikke støtte Microsofts Web TV.

Opprinnelig skulle TV-apparatet bli introdusert i juni, men er nå utsatt til lenger ut på sommeren. En introduksjonen i USA til høsten kommer om salget blir bra på hjemmemarkedet i Japan, melder ZDNet.

Stor usikkerhet

Det er likevel stor usikkerhet knyttet til konseptets framtid. Sony har bommet stygt før med innovative produkter. Det er nok å nevne den tynne surfeklienten eVilla, som ble trukket tilbake fra markedet uker etter at den ble lansert med brask og bram.

Også Philips

Det er imidlertid kjent at Philips sysler med lignende planer. I løpet av 2004 skal de etter sigende lansere en TV-utgave av nettradioen Streamium.

De nye Sony TV-ene har fått modellbetegnelsen Altair. Navnet har historisk sus over seg. Altair var den første datamaskinen beregnet for et massemarked. Den ble introdusert i 1975.

Stikkord: internett, lydogbilde