Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Maks 100 mail pr. døgn

Har du e-postkonto hos Hotmail, får du nå ikke lenger lov å sende mer enn 100 mail pr. døgn. Hensikten er å hindre søppelpost.

Hotmail-abonnenter er kanskje de e-postmottakerne i verden som er mest plaget av spam. Og Microsoft, som eier tjenesten, har tatt konsekvensen av dette.

Hotmail har hatt en filtreringstjeneste på sine servere en god stund allerede, men filtrering er ikke alltid effektivt.

Et annet problem er at spam blir sendt fra Hotmail-kontoer. Det er raskt og anonymt å opprette en adresse, og ikke minst er det gratis å bruke. Men spamming har etter hvert tatt veldig mye av lagringsplassen og båndbredden til tjenesten.

Feier for egen dør

Microsoft har tydeligvis innsett at dersom man skal klare å bekjempe spam, må man begynne med å rydde opp i sin egen tjeneste. Derfor får alle Hotmail-abonnenter nå en øvre grense på 100 meldinger per døgn.

I følge leverandøren er dette mer enn nok for de aller fleste og det er mindre enn 1 % av Hotmails 110 millioner brukere som har et legitimt behov for å sende mer enn det, skriver C|NET News.

Liknende grenser finnes allerede for mange andre nettbaserte e-posttjenester, men siden Hotmail er den desidert største knytter det seg visse forventninger til om det vil gi merkbare resultater.

Stikkord: internett