Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Hergee berger snooger bork!

Norske Opera Software lanserer sin Opera 7 «Bork Edition», i det hittil mest latterlige fremstøtet i den stadig mer tilspissete krangelen med Microsoft.

Svensk kokk muppet
For to uker siden beskyldte Opera Software Microsoft for å bevisst – og uten at det forelå noen teknisk grunn for det – servere Opera-surfere med en uleselig nettside hvis man prøvde å besøke MSN-portalen.

Opera tar nå hevn, men ikke uten glimt i øyet.

Bork! Bork!

Opera 7 Bork Edition skiller seg fra den vanlige versjonen av nettleseren på ett eneste punkt: når man surfer til MSNs sider, vil alt innholdet bli oversatt til språket vi kjenner fra den svenske kokken i Muppet Show.

– Hergee berger snooger bork, sier produktsjef Mary Lambert i en kommentar fra Opera Software.

– Dette er en spøk. Men vi prøver å komme med et viktig poeng. MSN sender Opera-brukere til uleselige sider, tilsynelatende med vitende og vilje. Bork Edition viser hvordan nettlesere også kan forvrenge og ødelegge innhold, og poenget er at suksess på web er avhengig av at programvare- og innholdsleverandører oppfører seg og hever seg over smålig rivalskap, heter det i pressemeldingen.

Bork edition finner du HER.

Stikkord: internett, programvare