Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple med full Office-pakke?

Først kom alle i-programmene. Deretter nettleseren Safari. Og nå trolig en konkurrent til Word.

Mac OS X Jaguar
I følge MacWhisper, som er en ryktebørs for Mac-folket av varierende troverdighet, skal Apple være i ferd med å utvikle en fullverdig programbukett for OS X Jaguar.

Neste måned lanserer de iLife, en pakke sammensatt av fotoredigeringsprogrammet iPhoto, videoredigeringsprogrammet iMovie, DVD-brenneprogrammet iDVD og musikkprogrammet iTunes. Før jul i fjor kom de med kalenderprogrammet iCal og synkroniseringsprogrammet iSync.

I tillegg har Apple lansert Powerpoint-konkurrenten KeyNote.

Avløsning for AppleWorks

Alle som kjøper en ny Mac, får fortsatt med på kjøpet kontorpakka AppleWorks, som består av enkle verktøy for tekstbehandling, regneark og presentasjon. Disse programmene begynner unektelig å bli litt gammeldagse, så det er ikke så overraskende at Apple vil tilby sine kunder noe bedre.

Samtidig spøker det for Mac-utgaven av Microsoft Office. Signalene fra Microsoft har til dels vært at de ikke er så interessert lengre. Ikke minst har de uttrykt misnøye med at Apple ikke har markedsført OS X hardt nok.

Vil bli kvitt Microsoft

I følge høyttenkerne i Mac-miljøet jobber Apple hardt for å kvitte seg med siste rest av Microsoft. Safari var første ledd i denne strategien. Den nye nettleseren påstås å være tre ganger raskere enn den unektelig ganske trege Microsoft Internet Explorer for Mac.

I følge MacWhisper skal den første AppleWorks-avløseren være Document, et tekstbehandlingsprogram som visstnok skal være bortimot 100 prosent kompatibel med Microsoft Word. I tillegg skal den kunne importere direkte fra Excel og Photoshop-formatet .psd..

Det kjedelige gråtonepreget i AppleWorks er naturligvis – stadig i følge ryktene – erstattet av et lekkert Aqua-grensensitt, tilsvarende nye programmer for OS X.

Stikkord: programvare