Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft Wireless Desktop Optical Pro

Wireless Optical Desktop Pro er i bunn og grunn nøyaktig det samme tastaturet som Wireless Optical Desktop, med det unntaket at dette tastaturet er delt.

Ellers har tastaturet de nøyaktig samme hurtigknappene og det samme designet. Musen er også helt identisk med Optical Desktop-pakken når det gjelder formen, men i Pro-pakken har den fått en litt annen finish.

Til tross for at disse to navnte pakkene er såpass like, synes vi Pro-utgaven av tastaturet, altså det delte tastaturet, har merkbart bedre kvalitet.

Føles bedre

Tastene føles ikke like «billige» som tilfellet var med tastaturet i Optical Desktop pakken. Skrivefølelsen er utvilsomt bedre på dette tastaturet, så lenge man mestrer delte tastaturer (noe alle gjør etter litt tilvenning).

Håndleddstøtten sitter fast på dette tastaturet og gjør god nytte for seg, men vi skulle gjerne sett at denne var noe lengre, slik at overgangen til bordflaten ble litt mindre brå. Alt i alt er vi godt fornøyde med dette tastaturet, som utvilsomt gjør seg godt i kombinasjon med skjermer og kabinetter i sølv utførelse.

Dette tastaturet har også den samme tungvinte F-lock funksjonen som på foregående tastatur. Det vil si at når man skrur på F-lock for å få tilgang til tradisjonelle F-taster, blir «print screen» knappen omgjort til «insert». Dessuten er F-tastene som «standard» hver gang man starter maskinen satt til å være «hurtigtaster», og ikke vanlige F-taster. For noen trenger ikke dette å være et problem, men for undertegnede som hyppig benytter både F-taster og «print screen» er dette er ganske irriterende moment.

Mus

Musen er som nevnt identisk med den som følger med i Optical Desktop-settet, med unntak av overflaten. Denne musen har fått et mørkeblått gummibelegg, som gjør at man får et godt grep – selv med svette hender.

Ut over dette er musene så langt vi kan se helt like. Begge kan vise en oppdateringsfrekvens på rundt 107 Hz, som er meget bra til å være en trådløs mus.

Stikkord: generell test, Maskinvare, testprodukt