Barnebibliotek

Annonse


Barnebibliotek på nett

BarnebibliotekNettsiden skal hete The International Childrens Digital Library, og skal inneholde minimum 10.000 bøker for barn og unge mellom 3 og 13 år.

Bøkene skal være tilgjengelige på flere språk, slik at man skal kunne lese barnelitteratur fra andre kulturer også. Initiativet er tatt for at barn skal få lese og skrivetrening samt lære om andre kulturer.

Last ned

Nettstedet er allerede åpnet, men det finnes ikke mange bøker å velge i enda. Selve biblioteket er et Java-program som lastes ned og kjøres fra datamaskinen. Programmet har et eget grensesnitt hvor barn og voksne kan finne bøker, historier eller søke på regioner eller land.

Bøkene er skannet inn og man leser ikke bare vanlig tekst på skjermen. Mye av bokfølelsen blir bevart ved at man leser fra et bilde av en side. På denne måten blir også illustrasjonene med slik de er tenkt.

Fremtidig

Det skal ta fem år å utvikle arkivet. Men det er håp om at man allerede til sommeren kan få en versjon som kan åpnes rett i nettleseren og som ikke krever så mange systemressurser som dagens utgave gjør, skriver nettstedet Ananova.

Et annet problem er selvsagt opphavsretten til de forskjellige bøkene. I dag består biblioteket stort sett av eldre klassikere som ikke lengre er under beskyttelse av åndsverksloven. Blant disse finner vi Robinson Crusoe og Alice i Eventyrland.

Ta en titt på bibliotekets hjemmeside.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse