Hjerne - minne

Annonse


Microsoft lager surrogathjerne

Hjerne - minneMyLifeBits heter prosjektet som utvikles av Microsoft Media Presence i San Francisco. Meningen med den enorme databasen er at man skal kunne lagre alt om sitt eget liv der. Brev, e-post, bilder, filmer, notater og hva som helst ellers man måtte ønske.

I tillegg til å fungere som en dagbok eller journal hvor man skriver eller snakker inn hva man har gjort og med hvem, kan man illustrere biografien sin med multimedia.

-Vi ønsker å hjelpe folk med å organisere minnene sine, sier Gordon Bell som jobber med prosjektet. Forskning har vist at vi ofte husker feil, glemmer ting, stokker om på rekkefølgen og overdriver følelsene rundt hendelser.

Stor plass

Om du er bekymret for at livet ditt vil ta stor plass, har prosjektet en løsning for dette også. Gordon Bell og hans kolleger regner med at om fem år koster en 1000 GB harddisk under 3000,- kroner. Det er nok plass til å lagre fire timer med video for hver dag i ett år.

Under en konferanse i desember kommer Bell til å demonstrere et eksempel på en slik database fra sitt eget liv. Han har allerede begynt å samle identitetskort som pass, brev og dokumenter, all e-posten hans blir automatisk samlet, det gjør også alt han kjøper på nett. I tillegg spiller han inn telefonsamtaler og møter han deltar i. Skal man benytte seg av alt dette er det åpenbare sikkerhetsbekymringer å ta stilling til, skriver New Scientist.

Biografisk

Databasen vil selvsagt også være av betydning for fremtidige generasjoner. De kan lære seg å kjenne personer de aldri har møtt, eller finne ut noe de har lurt på og ellers aldri ville funnet ut. I følge Bell er denne databasen helt glimrende for dem som har problemer med hukommelsen sin.

Jeg vil bare påpeke at det ville jo vært dumt om et av disse glemske menneskene hadde glemt passordet til basen sin.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse