Tastatur

Annonse


Tastatur skrev på naboens PC

TastaturPer Erik Helle, grafiker i Stavanger Aftenblad, skjønte ikke helt hvorfor maskinen hans plutselig våknet opp fra dvalemodus mens han satt og så på TV. Lett var det heller ikke å skjønne hvorfor programmer og spill ble åpnet uten at han ba om det.

Og i hvertfall ikke hvorfor han plutselig ble spurt om han virkelig ville slette filer fra harddisken. Eller hvorfor PCen begynte å fylle ut registreringsskjemaer på egen hånd mens han sto og så – med navnet og e-post adressen til sjefen sin i stedet for sitt eget.

Begeret rant kanskje over da han åpnet Word, og PCen – tilsynelatende av egen fri vilje – begynte å skrive utkast til en annonsetekst om åpningen av en ny dyrebutikk.

Da Helle ringte sin kollega Per Arild Evjeberg i Aftenbladet, som satt i leiligheten sin 150 meter unna, fikk han bekreftet at det faktisk var Evjebergs tastetrykk som kom seilende inn på maskinen.

Annonse


Ingen forklaring

Begge hadde nettopp fått levert nye PCer av Hewlett Packard. HPs Produktsjef har ingen forklaring på hvordan signaler fra det trådløset tastaturet kan finne veien til en PC som står i en helt annen bygning så langt unna.

– Med de forholdene som beskrives med avstand og to bygning, har vi ingen logisk eller teknisk forklaring på hvordan dette er mulig. Tastaturet skal ha teoretisk rekkevidde på om lag 20 meter – forutsatt at det er fri sikt mellom tastaturet og mottakeren, sier Tore A. Särelind i HP til Aftenladet.

Ikke første gang

HP sier de ikke har hørt om at slikt har skjedd tidligere, men Stavanger Aftenbladet mener å kjenne til en lignende episode hvor det samme utstyret skal ha «lekket» tastetrykk mellom PCer som sto i forskjellige etasjer i en bedrift.

De to ansatte i Aftenbladet blir lovet nye tastatur med forbedret 256-kanalers teknologi fra HP, men sier de har problemer med å stole på selskapets utstyr etter dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse