Piratfilm

Annonse


Anti-piratsystem for kinosaler

PiratfilmOfte kommer piratkopier av filmer ut på nettet før kinopremierene. Dette kan skyldes lekkasje fra utro tjenere i filmindustrien, men ofte er det snakk om at noen faktisk har satt seg ned med digital videokamera på stativ i salen på en eller annen forhåndsvisning.

Det amerikanske selskapet Cinea har fått 15 millioner kroner i støtte fra National Institute of Standards and Technology for å utvikler en ny teknologi som skal sette en stopper for slike piratopptak.

Forvrenger bildet

Cinea vil forandringe på timingen og moduleringen av lyset som brukes for å skape det fremviste bildet på en slik måte at bilder som fanges opp av vanlige videokamera vil forvrenges – litt på samme måte som sync-problemene som ofte oppstår når man prøver å filme en TV-skjerm.

– Det er forskjeller på måten et videokamera ser verden på i forhold til et menneskelig øye. Vi har funnet måter å utnytte dette på. Utfordringen er å sørge for at dette ikke medfører noen negative virkninger for seeropplevelsen, sier Robert Schumann, grunnlegger av Cinea (og ironisk nok også av det opprinnelige DivX DVD-selskapet)

En betaversjon av systemet skal snart være ferdig, skriver ZDNet News. Kommersiell utrulling vil etter planen kunne begynne om et par år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse